Recept

Jednoduchá úprava vařené chobotnice

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64370
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 kg Chobotnice
2 ks Citrony
1 kávová lžička Ocet jablečný
1 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
0,2 polévková lžíce Sůl mořská
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 964kJ
3% Sacharidy 11 g
6% Tuky 4 g
41% Sodík 818 mg
67% Bílkoviny 38 g

Jednoduchá úprava vařené chobotnice postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, omytou malou chobotnici zbavenou odříznutím ramen a hlavy a zobáku. Zadní část hlavy vyčistíme od vnitřností tak, že hlavu obrátíme naruby a vyjmeme obsah. Pak vyřízneme oči a vzniklým otvorem odstraníme žlázy s inkoustem. Okraj hlavy nařízneme a stáhneme z kůže. Takto upravenou čistou hlavu a tělo znovu omyjeme ostatní vyhodíme. Omyjeme si 2 citróny. Z jednoho vymačkáme šťávu do skleničky, druhý citrón rozkrájíme na čtvrtky. Petrželovou nať omyjeme, setřepeme vodu a odložíme ji do misky.

2

Hlavu a chapadla chobotnice vložíme na několik sekund do hrnce s vroucí osolenou vodou a chilli papričkou, opět chobotnici vynoříme, ale ne celou (hlavu necháme ve vodě). Postup po několika sekundách opakujeme do doby, až se začnou chapadla stáčet. Jakmile chapadla nemění tvar, ponoříme ji celou do vroucí vody a pomalu ji vaříme 50-60 minut. Uvařenou chobotnici necháme ve vývaru odstát asi 15 minut - tím více změkne. Pak ji z vývaru vyjmeme, pokrájíme na kousky a dáme je do mísy. Vývar ochutíme citrónovou šťávou, olivovým olejem, podle chuti jablečným octem, pak scezený vývar nalijeme na pokrájenou chobotnici a podáváme.

3

Kousky chobotnice na talířích ozdobíme čtvrtky citrónu a snítky petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept