Americký dýňový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Americký dýňový koláč
Americký dýňový koláč
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64373 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
140 g | Cukr třtinový |
750 g | dýně máslová |
350 g | Křehké těsto na koláč quiche |
25 g | Máslo čerstvé |
175 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 67,3mg |
Draslík | 43,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 71,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Křehké těsto na koláč quiche nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Americký dýňový koláč postup přípravy receptu:
1 | Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka - trvá to tak 15 minut. Poté necháme vychladit. |
2 | Balení křehkého těsta poprášíme hladkou moukou a vyložíme jím formu na dort o průměru 22 cm. Necháme 15 minut v lednici. Poté propícháme dno, posypeme fazolemi a pečeme 10 minut na 180 °C. |
3 | Smícháme třtinový cukr, sůl, oříšek a polovinu skořice. Vmícháme vejce, změklé máslo, mléko, rozmixovanou dýni a pořádně promícháme. |
4 | Z předpečeného korpusu sesypeme fazole a naplníme ho dýňovou směsí. Pečeme 10 minut na 220 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 30 minut. |
5 | Po vychlazení koláč posypeme zbylou skořicí a mletým cukrem. Podáváme vychlazené. |