Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64375 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kalamáry |
50 g | Rukola |
50 g | Salát Polníček |
Na potření | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Ingredience do náplně | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
30 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
80 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
Na restování | |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 466,0mg |
Draslík | 679,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 218,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kalamáry, Česnek, Bazalka, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rukola, Salát Polníček, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Šunka parmská, Sýr Eidam uzený 45%, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá, Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z kalamára odřízneme chapadla, omyjeme ho a odložíme stranou. Z těla prstem odstraníme vnitřnosti, váček s barvivem a opatrně průhlednou širokou kost, dáváme pozor, aby se neroztrhl celý obal vnitřku těla. Pak sloupneme kůži kalamára důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme je kuchyňskou utěrkou. Omyté listy salátu necháme okapat. Stroužky česneku utřeme. |
2 | Mezitím si připravíme náplň: chapadla a šunku pokrájíme na malé kousky. V pánvi, na rozpáleném oleji, je zprudka orestujeme, přidáme k nim omyté, pokrájené bylinky (2 lžíce petrželové natě, listy bazalky, rozmarýnu), nastrouhaný sýr, drobně pokrájená sušená rajčata a směs dobře promícháme. |
3 | Gril si zapneme na střední stupeň. Kalamára naplníme připravenou směsí, celého svrchu posypeme mořskou solí, čerstvě pomletým pepřem, pokapeme ho olivovým olejem a necháme ho asi 3 minuty odpočinout. |
4 | Kalamára grilujeme z každé strany po 1 minutě, pak ho odložíme na mísu a necháme ho znovu odpočinout. šťávu, která z něj vytekla, slijeme, pak kalamára potřeme utřeným česnekem, pokapeme znovu olejem a vrátíme ho na gril. Grilujeme ho po 1 minutě z každé strany. |
5 | Hotového kalamára dáme na mísu s listy salátu a servírujeme. |