Recept

Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64375
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Kalamáry
50 g Rukola
50 g Salát Polníček
Na potření
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1 kávová lžička Sůl mořská
Ingredience do náplně
1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
30 g Rajčata sušená sterilovaná
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
80 g Šunka parmská
100 g Sýr Eidam uzený 45%
Na restování
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 514kJ
3% Sacharidy 10 g
23% Tuky 17 g
33% Sodík 664 mg
69% Bílkoviny 39 g

Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Z kalamára odřízneme chapadla, omyjeme ho a odložíme stranou. Z těla prstem odstraníme vnitřnosti, váček s barvivem a opatrně průhlednou širokou kost, dáváme pozor, aby se neroztrhl celý obal vnitřku těla. Pak sloupneme kůži kalamára důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme je kuchyňskou utěrkou. Omyté listy salátu necháme okapat. Stroužky česneku utřeme.

2

Mezitím si připravíme náplň: chapadla a šunku pokrájíme na malé kousky. V pánvi, na rozpáleném oleji, je zprudka orestujeme, přidáme k nim omyté, pokrájené bylinky (2 lžíce petrželové natě, listy bazalky, rozmarýnu), nastrouhaný sýr, drobně pokrájená sušená rajčata a směs dobře promícháme.

3

Gril si zapneme na střední stupeň. Kalamára naplníme připravenou směsí, celého svrchu posypeme mořskou solí, čerstvě pomletým pepřem, pokapeme ho olivovým olejem a necháme ho asi 3 minuty odpočinout.

4

Kalamára grilujeme z každé strany po 1 minutě, pak ho odložíme na mísu a necháme ho znovu odpočinout. šťávu, která z něj vytekla, slijeme, pak kalamára potřeme utřeným česnekem, pokapeme znovu olejem a vrátíme ho na gril. Grilujeme ho po 1 minutě z každé strany.

5

Hotového kalamára dáme na mísu s listy salátu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept