Recept

Makrely s bramborovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64376
Kategorie: Maso

Ingredience

Na pečení
4 ks Makrela obecná
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl mořská
Náplň
2 polévková lžíce Bazalka
4 ks Brambory vařené ve slupce
1 stroužek Česnek
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
50 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 300kJ
5% Sacharidy 16 g
65% Tuky 49 g
46% Sodík 917 mg
129% Bílkoviny 73 g

Makrely s bramborovou náplní postup přípravy receptu:

1

Očištěným makrelám rozkrojíme břicha, vykucháme je a dobře omyjeme. Brambory uvařené v slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bylinky: snítku petrželovou natě, bazalky a majoránky omyjeme, otrháme lístky a posekáme je nadrobno. Lahůdkovou očištěnou cibulku, nakrájíme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, stroužek česneku utřeme se solí. Salátové listy omyjeme a necháme okapat.

2

Troubu si předehřejeme na 185°C. V pánvi rozpustíme slaninu, když se začne smažit, přidáme cibulku a zpěníme ji. Pánev odstavíme z plotny, ke slanině a cibulce přidáme pokrájené brambory, bylinky, česnek, pepř a vše promícháme. Touto směsí naplníme makrely, pak je převážeme provázkem, aby se břicha neotvírala.

3

Naplněné makrely osolíme, vložíme do pekáčku, pokapeme olejem a dáme je do trouby péct. Pečeme je z jedné strany 10-13 minut, pak je obrátíme a pečeme dalších 10-12 minut.

4

Z upečených makrel odstraníme provázky. Každou makrelu položíme na na připravený talíř se salátem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Poznámka

Brambory ve slupce nevaříme úplně doměkka, měly by být trošku nedovařené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept