Makrely s bramborovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrely s bramborovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64376 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na pečení | |
---|---|
4 ks | Makrela obecná |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Náplň | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
4 ks | Brambory vařené ve slupce |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
50 g | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 248,5mg |
Draslík | 415,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 102,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory vařené ve slupce, Česnek, Cibulka jarní, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská, Majoránka čerstvá, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Makrely s bramborovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Očištěným makrelám rozkrojíme břicha, vykucháme je a dobře omyjeme. Brambory uvařené v slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bylinky: snítku petrželovou natě, bazalky a majoránky omyjeme, otrháme lístky a posekáme je nadrobno. Lahůdkovou očištěnou cibulku, nakrájíme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, stroužek česneku utřeme se solí. Salátové listy omyjeme a necháme okapat. |
2 | Troubu si předehřejeme na 185°C. V pánvi rozpustíme slaninu, když se začne smažit, přidáme cibulku a zpěníme ji. Pánev odstavíme z plotny, ke slanině a cibulce přidáme pokrájené brambory, bylinky, česnek, pepř a vše promícháme. Touto směsí naplníme makrely, pak je převážeme provázkem, aby se břicha neotvírala. |
3 | Naplněné makrely osolíme, vložíme do pekáčku, pokapeme olejem a dáme je do trouby péct. Pečeme je z jedné strany 10-13 minut, pak je obrátíme a pečeme dalších 10-12 minut. |
4 | Z upečených makrel odstraníme provázky. Každou makrelu položíme na na připravený talíř se salátem a hned servírujeme. Dobrou chuť. |
Poznámka
Brambory ve slupce nevaříme úplně doměkka, měly by být trošku nedovařené.