Recept

Vařený marinovaný tuňák s cibulí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64377

Ingredience

1 kg Tuňák obecný
Sůl na marinádu
150 g Sůl mořská
Na vaření
1 ks Bobkový list
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
2,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
Zelenina
120 g Cherry rajčata
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Kapary
4 ks Kostkový led
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
200 ml Voda pitná
2 ks Šalotka
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Na restování
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Na pokapání
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
5% Sacharidy 16 g
16% Tuky 12 g
496% Sodík 10 g
76% Bílkoviny 43 g

Vařený marinovaný tuňák s cibulí postup přípravy receptu:

1

Omytý a osušený filet z tuňáka si 2 dny předem vařením naložíme do solné marinády. Hustě ho posypeme hrubou mořskou solí, zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme do chladničky. Během té doby filet 2-4x obrátíme.

2

Než tuňáka začneme vařit, omyjeme ho pod tekoucí vodou a pak vložíme na 2 hodiny do hrnce se studenou vodou. Tu samou vodu i s tuňákem přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 25-30 minut. K tuňáku do vody přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a stroužky česneku. Hrnec odstavíme z plotny a tuňáka necháme ve vodě vychladnout a odstát 3 hodiny.

3

Mezitím si před konečnou úpravou připravíme zeleninu: očistíme červenou cibuli a šalotky, nakrájíme je na kolečka, které dáme do misky s velmi studenou vodou (nebo si do ní přidáme kostky ledu). asi po 5 minutách cibuli scedíme z vody a necháme ji okapat. V pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm si orestujeme dozlatova cibuli. Zlaté kroužky cibule rozložíme na servírovací mísu. Červená a žlutá cherry rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. Omyté lístky šalvěje a oregána necháme osušit.

4

Maso z tuňáka nakrájíme na malé kousky, které dáme na připravenou cibulku. Poté tuňáka posypeme kapari, bylinkami, ozdobíme rajčátky, vše pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept