Recept

Vařený marinovaný tuňák s cibulí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64377
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Tuňák obecný
Sůl na marinádu
150 g Sůl mořská
Na vaření
1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
2,5 l Voda pitná
Zelenina
120 g Cherry rajčata
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Kapary
4 ks Kostkový led
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
2 ks Šalotka
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
200 ml Voda pitná
Na restování
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Na pokapání
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
5% Sacharidy 16 g
16% Tuky 12 g
496% Sodík 10 g
76% Bílkoviny 43 g

Vařený marinovaný tuňák s cibulí postup přípravy receptu:

1

Omytý a osušený filet z tuňáka si 2 dny předem vařením naložíme do solné marinády. Hustě ho posypeme hrubou mořskou solí, zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme do chladničky. Během té doby filet 2-4x obrátíme.

2

Než tuňáka začneme vařit, omyjeme ho pod tekoucí vodou a pak vložíme na 2 hodiny do hrnce se studenou vodou. Tu samou vodu i s tuňákem přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 25-30 minut. K tuňáku do vody přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a stroužky česneku. Hrnec odstavíme z plotny a tuňáka necháme ve vodě vychladnout a odstát 3 hodiny.

3

Mezitím si před konečnou úpravou připravíme zeleninu: očistíme červenou cibuli a šalotky, nakrájíme je na kolečka, které dáme do misky s velmi studenou vodou (nebo si do ní přidáme kostky ledu). asi po 5 minutách cibuli scedíme z vody a necháme ji okapat. V pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm si orestujeme dozlatova cibuli. Zlaté kroužky cibule rozložíme na servírovací mísu. Červená a žlutá cherry rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. Omyté lístky šalvěje a oregána necháme osušit.

4

Maso z tuňáka nakrájíme na malé kousky, které dáme na připravenou cibulku. Poté tuňáka posypeme kapari, bylinkami, ozdobíme rajčátky, vše pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept