Recept

Těstoviny s restovanými kalamáry

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64378
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
300 g Kalamáry
1 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Máta
250 g Rajčata Cherry
1 ks Šalotka
Vařené těstoviny
2 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Penne
2,5 l Voda pitná
Na restování a dochucení
2 kávová lžička Citrónová šťáva
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,3 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 831kJ
19% Sacharidy 68 g
10% Tuky 7 g
48% Sodík 952 mg
42% Bílkoviny 23 g

Těstoviny s restovanými kalamáry postup přípravy receptu:

1

Menší kalamáry dobře vyčistíme zevnitř, zvenku, zbavíme průhledných kostí, hlavy a kůže. Dobře je promyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je nakrájíme je na kroužky a na chvíli je odloíme do mísy.

2

Očištěné stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Omytá cherry rajčata, chilli papričku, šalotku a bylinky (majoránku, mátu, bazalku) a osušíme. Bylinky, chilli papričku a šalotku pokrájíme nadrobno, rajčata na čtvrtky.

3

V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní penne těstoviny a uvaříme je al dente podle návodu. Pak je scedíme a necháme okapat.

4

V pánvi si rozehřejeme olej, na něm si krátce orestujeme česnek, pak k němu přidáme kalamáry a chilli papričku. Když kalamáry chytají zlatou barvu (budou křupavé), přidáme pokrájená rajčata, bylinky, podle chuti vše posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí. Ještě chvilku restujeme, pak pánev odstavíme z plotny, směs nakonec pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme okapané těstoviny, promícháme a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept