Recept

Křehký koláč s rebarborou a vanilkovým krémem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64379

Ingredience

Křehké těsto
85 g Cukr krupice
30 g Mandle
30 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Vařená rebarbora
100 g Cukr krupice
200 g Reveň (Rebarbora)
200 ml Voda pitná
Krém
60 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí
Na podsypání těsta
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 515kJ
18% Sacharidy 64 g
47% Tuky 35 g
3% Sodík 55 mg
17% Bílkoviny 9 g

Křehký koláč s rebarborou a vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme křehké těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku, kterou promícháme se špetkou soli, cukrem a mletými loupanými mandlemi. Pak přidáme pokrájené změklé máslo, rozšlehané žloutky s mlékem, vše promícháme a rukama těsto důkladně zpracujeme. Z těsta si vytvoříme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme těsto na 30 minut do chladničky.

2

Troubu si předehřejeme na 190°C. Koláčovou formu vytřeme máslem. Mezitím si připravíme krém a rebarboru. Rebarboru oloupeme, omyjeme, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm a vložíme je do kastrólku. Přisypeme cukr, přilijeme vodu tak, aby rebarbora byla pod hladinou. Při mírné teplotě ji povaříme 4-5 minut. Rebarboru necháme vychladnout, pak ji scedíme.

3

Připravíme krém: v míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem čerstvá vejce s cukrem a semínky z vanilkového lusku. Během šlehání přisypeme Maizenu a postupně přidáváme smetanu. Vyšleháme poměrně hustý krém.

4

Odpočinuté těsto na pomoučeném válu rozválíme na placku o 1-2cm větší jako je koláčová forma. Těstem vyložíme formu, pak těsto propícháme vidličkou. Na těsto poklademe scezenou rebarboru, vše pokryjeme krémem a koláč vložíme do středu trouby.

5

Koláč pečeme dozlatova přibližně 40 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, až pak ho nakrájíme na porce a servírujeme.

Poznámka

Upečený koláč podle chuti můžeme posypat moučkovým cukrem s vanilkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept