Jednoduchý recept

Fettuccine s kuřecím masem a žampiony

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6438
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Anglická slanina
2 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
300 g Kuřecí prsa
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
35 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Fettuccine
80 ml Víno bílé
2 l Voda pitná
170 ml Zakysaná smetana
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 916 kcal
Kilojoule 3 832kJ
20% Sacharidy 73 g
64% Tuky 48 g
45% Sodík 899 mg
80% Bílkoviny 45 g

Fettuccine s kuřecím masem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím nakrájíme kuřecí maso na nudličky a na rozpáleném oleji a másle cca 3min orestujeme dozlatova. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony, za občasného míchání krátce opečeme. Zalijeme vínem a zahříváme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.

3

Poté přidáme zakysanou smetanu, najemno nakrájené cibulky a přivedeme k varu. Zahustíme moukou smíchanou s vodou na hladkou kaši. Omáčku za stálého míchání ještě cca 2min provaříme, ochutíme solí a pepřem.

4

Těstoviny vložíme zpět do hrnce, přelijeme omáčkou, při nízké teplotě zahřejeme. Rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem, dozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept