Recept

Dezert se zapečenými jahodami a šlehačkovým krémem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64385

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr moučkový
25 ml Grappa
400 g Jahody zahradní
4 ks Piškoty cukrářské
Šlehačkový krém
50 g Cukr moučkový
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na posypání
1 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí

Nutriční hodnoty jedné porce

91% Kalorie 1,791 kcal
Kilojoule 7 494kJ
81% Sacharidy 292 g
81% Tuky 61 g
81% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 19 g

Dezert se zapečenými jahodami a šlehačkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C - zapneme jen vrchní spirálu. Omyjeme jahody, zbavíme okvětí a rozdělíme je na poloviny. Jednu část jahod rozmačkáme s cukrem na kaši, druhou polovinu jahod pokrájíme podle velikosti na čtvrtky nebo poloviny.

2

Připravíme si šlehačkový krém: tři čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme do dvou misek žloutky a bílky. Misku se žloutky vložíme do horké vodní lázně. Přisypeme prosetý moučkový cukr a metličkou vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým extraktem do hustého bělavého krému. Pak misku s krémem dáme z horké vodní lázně pryč a necháme krém zchladnout. V druhé nádobě si vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku. Do vychladlého žloutkového krému postupně přimícháme tuhou šlehačku.

3

Cukrářské piškoty trochu rozdrobíme a rozdělíme je na dno 4 malých zapékacích misek. Piškoty pokapeme italskou pálenkou Grappou. Pak do misek rozdělíme jahodovou kaši, na ni pokrájené jahody, které pokryjeme šlehačkovým krémem. Misky vložíme do středu předehřáté trouby a necháme je několik minut zapéct. Jakmile povrch krému má zlatou, až zlatohnědou barvu, misky vytáhneme z trouby. Necháme je chvilku vychladnout, pak je posypeme moučkovým cukrem s vanilkovou příchutí a podáváme. Dobrou chuť.

Poznámka

Takto připravený dezert můžeme obměnit podle chuti z jiným šťavnatým ovocem (broskve, meruňky, maliny apod.). To samé se týká i druhu pálenky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept