Recept

Jablkovo-pomerančový dezert s karamelem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64386
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

Základní suroviny na dezert
150 g Cukr krupice
8 ks Jablka Golden
4 ks Pomeranče
Karamel
50 g Cukr krupice
10 ml Voda pitná
Na ozdobu
1 ks Pomeranč červený
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 250kJ
20% Sacharidy 74 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
4% Bílkoviny 2 g

Jablkovo-pomerančový dezert s karamelem postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté pomeranče osušíme, nastrouháme z nich kůru do misky, přisypeme cukr a promícháme. Troubu si předehřejeme na 170°C. Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince, pak jablka nakrájíme na tenké plátky. Jablka hned pokapeme šťávou z 1 pomeranče aby nezhnědla.

2

Připravíme karamel: do rendlíku si nasypeme 50g cukru, přidáme 10ml vody (1 lžíci), hned promícháme a při mírné teplotě necháme cukr zkaramelizovat. Pak už cukr nemícháme, počkáme až se sám rozpustí. Uvařený karamel dáme do zapékací menší misky. Z jablek slijeme šťávu, na karamel dáme 1/3 jablek, zasypeme je 1/3 pomerančové kůry s cukrem a takto vrsty opakujeme. Pekáček zakryjeme alobalem (nebo poklicí) a vložíme do středu vyhřáté trouby. Pečeme pomalu přibližně 110-120 minut.

3

Z upečeného dezertu odložíme alobal (nebo poklici), pak celý povrch zakryjeme pečícím papírem, zatížíme ho a dáme do lednice min. na 6 hodin.

4

Před podáváním si omyjeme a osušíme ještě jeden červený pomeranč, nastrouháme z něj tenké proužky kůry. Ztuhlý dezert rozkrájíme na porce, dáme je na servírovací talířky. Každou porci ozdobíme kopečkem lahůdkové zakysané smetany, posypeme pomerančovou kůrou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept