Farfalle s tuňákem, žampiony a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s tuňákem, žampiony a smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6439 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Farfalle |
450 g | Tuňák v oleji |
5 l | Voda pitná |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 107,0mg |
Draslík | 384,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 88,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Tuňák v oleji, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s tuňákem, žampiony a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím rozehřejeme olej a máslo a orestujeme doměkka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a krátce cca 2min podusíme. Poté podlijeme směs smetanou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a omáčku vaříme do zhoustnutí. |
3 | Vložíme tuňáka bez nálevu, přidáme citronovou šťávu, nasekanou petrželku, ochutíme solí, pepřem a promícháme. Za stálého míchání omáčku prohřejeme, těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme omáčkou, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme. |