Jednoduchý recept

Farfalle s tuňákem, žampiony a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6439

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
450 g Tuňák v oleji
500 g Těstoviny Farfalle
5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,021 kcal
Kilojoule 4 274kJ
27% Sacharidy 96 g
62% Tuky 46 g
15% Sodík 306 mg
90% Bílkoviny 51 g

Farfalle s tuňákem, žampiony a smetanou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím rozehřejeme olej a máslo a orestujeme doměkka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a krátce cca 2min podusíme. Poté podlijeme směs smetanou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a omáčku vaříme do zhoustnutí.

3

Vložíme tuňáka bez nálevu, přidáme citronovou šťávu, nasekanou petrželku, ochutíme solí, pepřem a promícháme. Za stálého míchání omáčku prohřejeme, těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme omáčkou, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept