Rebarborovo-žloutkový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborovo-žloutkový krém
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64390 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
500 g | Reveň (Rebarbora) |
10 ml | Voda pitná |
Žloutkový krém | |
---|---|
100 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
5 ks | žloutek |
Sníh z bílků | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Cukr skořicový |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 443,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 127,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Reveň (Rebarbora), Voda pitná, Cukr moučkový, Tresť vanilková, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarborovo-žloutkový krém postup přípravy receptu:
1 | Omyté stvoly rebarbory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na špalíčky, které ještě rozkrájíme na nudličky. Dáme je do kastrólku, přilijeme lžíci vody a pod poklicí rebarboru dusíme přibližně 12-15 minut. Občas rebarboru promícháme, aby se nepřichytila ke dnu. Když je měkká, odstavíme kastrólek z plotny a tyčovým mixérem rebarboru rozmixujeme na pyré. |
2 | Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme do jedné mísy žloutky a do druhé bílky. V kastrólu si přivedeme k varu vodu. Do mísy se žloutky přisypeme moučkový cukr, přidáme vanilkovou tresť, promícháme a mísu posadíme do hrnce s vroucí vodou. V horké vodní lázni vyšleháme hustý žloutkový krém. Mísu s krémem odstavíme z plotny, zamícháme do něj rebarborové pyré, pak znovu mísu s krémem posadíme do horké lázně a ještě vše chvíli šleháme do zhoustnutí. Hotový krém rozdělíme do zmrzlinových pohárů. |
3 | Do vodní horké lázně posadíme druhou mísu s bílky, přidáme k nim práškový cukr a vyšleháme tuhý bílkový sníh. |
4 | Poháry s krémem ozdobíme kopečkem sněhu z bílků, posypeme skořicovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Zbytek sněhu z bílků můžeme použít např. tak, že jej smícháme s rozmačkanými jahodami a podáváme.