Prdelačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prdelačka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64392 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón hovězí |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Ječné kroupy |
500 g | Jelítka domácí žemlová |
1 polévková lžíce | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 90,5mg |
Draslík | 146,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 42,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Jelítka domácí žemlová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prdelačka postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočíme kroupy do 500 ml vody, ráno je uvaříme do poloměkka. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme a drobně posekáme, jelítka, použijeme kroupová, vytlačíme ze střívek na talíř. |
3 | Na sádle zpěníme cibuli, přimícháme česnek, jelítkovou hmotu, chvilku za stálého míchání smažíme, přidáme uvařené kroupy i se zbylým vývarem, zalijeme vodou, rozdrobený bujón a na středním plameni vaříme. Během vaření mícháme, aby se kroupy nepřichytily dna. |
4 | Na závěr do polévky přidáme sůl, pepř a majoránku. |