Recept

Závitky z perličky se sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64393

Ingredience

Na závitky
2 špetka Pepř bílý
2 ks Perlička prsa
3 špetka Sůl
Bylinky
0,5 kávová lžička Fenyklová semínka
1 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 plátek Prosciutto sušené
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Sýrová omáčka
2 špetka Fenyklová semínka
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř bílý
1 ks Pórek
100 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 998kJ
9% Sacharidy 31 g
43% Tuky 33 g
31% Sodík 621 mg
34% Bílkoviny 19 g

Závitky z perličky se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 190°C. Omytá a osušená prsa s kůží rozřežeme na širší plátky, které osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem.

2

Z omytých bylinek (rozmarýn, šalvěj, kerblík) otrháme lístky, posekáme je a přimícháme k nim pomletý divoký fenykl. Bylinkovou směsí potřeme plátky prsou, na ně položíme plátky šunky a každé prso se šunkou stočíme do malé roládky, kterou převážeme provázkem. Závitky vložíme do malé zapékací mísy, pokapeme je olejem, k závitkům přidáme 2 lžíce vody a vložíme je do rozehřáté trouby. Pečeme je dozlatova přibližně 30-35 minut. Během pečení je několikrát otočíme a polijeme výpekem.

3

Než se závitky upečou, připravíme si sýrovou omáčku: očištěný malý pórek pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi, na rozehřátém oleji s máslem si orestujeme pórek a přilijeme smetanu. Podle chuti přidáme sůl, pepř a pomletá semínka fenyklu. Omáčku vaříme 2-3 minuty, přidáme nastrouhaný ovčí sýr a když se rozpustí, odstavíme pánev s omáčkou z plotny a nalijeme ji do omáčníku.

4

Na talíře poklademe upečené závitky z křepelky (bez provázku). Závitky servírujeme s omáčkou v omáčníku, aby si každý strávník omáčku ke křepelce přilil podle své chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept