Závitky z perličky se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z perličky se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64393 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na závitky | |
---|---|
2 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Perlička prsa |
3 špetka | Sůl |
Bylinky | |
0,5 kávová lžička | Fenyklová semínka |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 plátek | Prosciutto sušené |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Sýrová omáčka | |
2 špetka | Fenyklová semínka |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Pórek |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 488,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 322,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Kerblík, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Voda pitná, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Perlička prsa, Olej olivový extra panenský, Prosciutto sušené, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka, Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z perličky se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Omytá a osušená prsa s kůží rozřežeme na širší plátky, které osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. |
2 | Z omytých bylinek (rozmarýn, šalvěj, kerblík) otrháme lístky, posekáme je a přimícháme k nim pomletý divoký fenykl. Bylinkovou směsí potřeme plátky prsou, na ně položíme plátky šunky a každé prso se šunkou stočíme do malé roládky, kterou převážeme provázkem. Závitky vložíme do malé zapékací mísy, pokapeme je olejem, k závitkům přidáme 2 lžíce vody a vložíme je do rozehřáté trouby. Pečeme je dozlatova přibližně 30-35 minut. Během pečení je několikrát otočíme a polijeme výpekem. |
3 | Než se závitky upečou, připravíme si sýrovou omáčku: očištěný malý pórek pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi, na rozehřátém oleji s máslem si orestujeme pórek a přilijeme smetanu. Podle chuti přidáme sůl, pepř a pomletá semínka fenyklu. Omáčku vaříme 2-3 minuty, přidáme nastrouhaný ovčí sýr a když se rozpustí, odstavíme pánev s omáčkou z plotny a nalijeme ji do omáčníku. |
4 | Na talíře poklademe upečené závitky z křepelky (bez provázku). Závitky servírujeme s omáčkou v omáčníku, aby si každý strávník omáčku ke křepelce přilil podle své chuti. |