Recept

Plněné křepelky na houbách

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64399

Ingredience

Vařené houby
200 g Hříbky čerstvé
200 g Lišky čerstvé
1 kávová lžička Sůl
700 ml Voda pitná
K restování a dušení
0,3 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
4 ks Šalotka
3 špetka Sůl
250 ml Víno muškátové
Nádivka
250 g Klobása Salsiccia
2 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
50 g Špek
1 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
Pečené křepelky
8 ks Křepelka
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,3 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 723kJ
12% Sacharidy 43 g
57% Tuky 43 g
30% Sodík 602 mg
138% Bílkoviny 78 g

Plněné křepelky na houbách postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné čerstvé malé lišky a hříbečky nasypeme do vroucí osolené vody, povaříme je 1-2 minuty, pak je scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Trošku větší houby pokrájíme, drobné necháme v celku. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno. V rendlíku na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme je, opepříme, dochutíme drceným kmínem, vínem a pod poklicí je krátce, asi 6 minut podusíme.

2

Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěné a omyté křepelky necháme okapat.

3

Připravíme si nádivku: Omytou snítku petrželky a několik lístku šalvěje posekáme nadrobno. Na kostičky pokrájíme slaninu, ze střívka vytlačíme italské klobásky a dáme je do mísy s bylinkami. Přidáme posekané mandle, vlašské ořechy, lžíci nastrouhaného sýru a směs dobře promícháme.

4

Křepelky naplníme nádivkou, nožičky jim svážeme provázkem. Osolíme je, posypeme bílým pepřem a vložíme do pekáčku hřbetem dolů. Ještě k nim přidáme několik lístků šalvěje, dušené houby se šťávou a křepelky pokapeme olivovým olejem. Pekáček zakryjeme víkem (nebo alobalem) a vložíme ho do středu předehřáté trouby.

5

Pečeme je dozlatova 20-25 minut, odkryjeme víko, křepelky polejeme výpekem, obrátíme a pečeme přibližně dalších 15 minut dozlatova.

6

Křepelky rozdělíme na talíře, přilijeme k nim výpek s houbami a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept