Plněné křepelky na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné křepelky na houbách
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64399 |
Ingredience
Vařené houby | |
---|---|
200 g | Hříbky čerstvé |
200 g | Lišky čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
K restování a dušení | |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Šalotka |
3 špetka | Sůl |
250 ml | Víno muškátové |
Nádivka | |
250 g | Klobása Salsiccia |
2 polévková lžíce | Mandle |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
50 g | Špek |
1 polévková lžíce | Sýr Gran Moravia |
Pečené křepelky | |
8 ks | Křepelka |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Sůl, Voda pitná, Kmín drcený, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Mandle, Ořechy vlašské, Šalvěj čerstvá, Křepelka, Pepř bílý, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Olej olivový extra panenský, Víno muškátové, Sýr Gran Moravia, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Klobása Salsiccia, Petržel hladkolistá, Špek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné křepelky na houbách postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné čerstvé malé lišky a hříbečky nasypeme do vroucí osolené vody, povaříme je 1-2 minuty, pak je scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Trošku větší houby pokrájíme, drobné necháme v celku. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno. V rendlíku na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme je, opepříme, dochutíme drceným kmínem, vínem a pod poklicí je krátce, asi 6 minut podusíme. |
2 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěné a omyté křepelky necháme okapat. |
3 | Připravíme si nádivku: Omytou snítku petrželky a několik lístku šalvěje posekáme nadrobno. Na kostičky pokrájíme slaninu, ze střívka vytlačíme italské klobásky a dáme je do mísy s bylinkami. Přidáme posekané mandle, vlašské ořechy, lžíci nastrouhaného sýru a směs dobře promícháme. |
4 | Křepelky naplníme nádivkou, nožičky jim svážeme provázkem. Osolíme je, posypeme bílým pepřem a vložíme do pekáčku hřbetem dolů. Ještě k nim přidáme několik lístků šalvěje, dušené houby se šťávou a křepelky pokapeme olivovým olejem. Pekáček zakryjeme víkem (nebo alobalem) a vložíme ho do středu předehřáté trouby. |
5 | Pečeme je dozlatova 20-25 minut, odkryjeme víko, křepelky polejeme výpekem, obrátíme a pečeme přibližně dalších 15 minut dozlatova. |
6 | Křepelky rozdělíme na talíře, přilijeme k nim výpek s houbami a hned servírujeme. Dobrou chuť. |