Kančí bok pečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí bok pečený
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 644 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Divoké koření celé |
1000 g | Kančí bok |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
50 g | Tuk |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64,8mg |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 1,5mg |
Vláknina | 147,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí bok, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí bok pečený postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso očistíme, opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme je kořením. |
2 | Připravené maso vložíme do pekáče, přidáme tuk, podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou pečeme dozlatova. Maso během pečení obracíme a tučnější části propichujeme, aby se tuk lépe vypékal. |
3 | Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme. |
4 | Ke konci varu šťávu přisolíme a nakonec ji procedíme. |