Vepřová pečeně naložená ve víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně naložená ve víně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6440 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Nové koření celé |
6 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Sůl |
750 g | Vepřová pečeně |
0,1 l | Víno bílé |
56,3 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 94,0mg |
Draslík | 907,8mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová pečeně, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně naložená ve víně postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu i cibuli nakrájíme na plátky, zalijeme vínem a okořeníme a mírně povaříme. Poté marinádu necháme vychladnout. Očištěné maso a zbavené sádla, vložíme do nádoby takové, aby ji maso po obvodu zcela vyplňovalo a zalijeme ho studenou marinádou, přikryjeme a uložíme do chladu na 2 dny. |
2 | Třetí den zeleninu z marinády vyndáme a podusíme na másle, položíme na ni okapané a osolené maso, opečeme je a pečeme za občasného podlévání do měkka. |
3 | Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej ze šťávy, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou a mírně povaříme. Šťávu poté přecedíme a polijeme jí rozkrájené maso. |
4 | Jako přílohy jsou vhodné smažené hranolky a zelenina nebo noky a saláty. |