Recept

Krůtí roláda na hroznech

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64400

Ingredience

Pečené krůtí rolády
100 g Hroznové víno
2 ks Krůtí stehna
2 polévková lžíce Mandle
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
1,5 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
4 plátek Šunka uzená
Bylinková směs
50 g Hroznové víno
0,5 polévková lžíce Limetková kůra
1 polévková lžíce Meduňka
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Na ozdobu
0,5 polévková lžíce Pomerančová kůra

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 333kJ
4% Sacharidy 15 g
24% Tuky 18 g
13% Sodík 258 mg
37% Bílkoviny 21 g

Krůtí roláda na hroznech postup přípravy receptu:

1

Omytá krůtí stehna vykostíme, zbavíme šlach a maso zešikma seřízneme tak, abychom ze stehen vytvořili 2 velké pláty. Pak je dáme mezi potravinářskou fólii a mírně je rozklepeme hladkou stranou paličky.

2

Omyté hroznové víno bez pecek necháme okapat, 1/3 si pokrájíme na tenké plátky. Na potření si připravíme bylinkovou směs: omyjeme a osušíme pomeranč, limetku, snítku šalvěje, meduňky a tymiánu. Z citrusů si nastrouháme kůru do misky (1/2 lžíce odložíme zvlášť). Z bylinek otrháme lístky, posekáme je nadrobno a přidáme je k nastrouhané kůře. Ještě přidáme lžičku pepře 4 barev a promícháme.

3

Troubu si předehřejeme na 200°C. Maso z každé strany osolíme, potřeme 2/3 směsí z bylinek, pokryjeme je rozkrájeným hroznovým vínem a plátky šunky. Každý plát masa stočíme do tvaru rolády a převážeme je provázkem tak, aby byly dobře uzavřené. Pak zvrchu rolády potřeme zbytkem bylinkové směsí, osolíme a obalíme v hladké mouce.

4

V pekáči na plotně rozehřejeme olej, na něm rolády zprudka orestujeme z každé strany dozlatova. Během restování přidáme polovičky oloupaných mandlí a vlašských ořechů. Orestované maso si odložíme na tác, do výpeku přilijeme bílé víno a krátce povaříme. Jakmile se alkohol vyvaří, vrátíme na výpek maso, přidáme zbytek hrozna, pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Rolády pečeme přibližně 45 minut, během pečení je otáčíme a políváme výpekem, pokud je třeba, přilejeme do výpeku vodu.

5

Z upečených rolád sejmeme provázky, maso nakrájíme na plátky. Do výpeku zamícháme nastrouhaný sýr a na plotně výpek se sýrem prohřejeme, aby se sýr rozpustil.

6

Plátky masa dáme na talíře, přelijeme je výpekem a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept