Semifreda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Semifreda
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64401 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
160 g | Cukr krupice |
10 g | Kakao - prášek |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na krém | |
---|---|
1 ks | Cukr vanilka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 ml | Voda pitná |
25 g | Ztužovač šlehačky |
Na ozdobu | |
2 ks | Mandarinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 292,6mg |
Draslík | 141,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 492,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Mandarinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Semifreda postup přípravy receptu:
1 | Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C. |
2 | Bílky vyšleháme do pěny, postupně vešleháme cukr, až vznikne tuhá pěna. V míse vyšleháme olej se žloutky do pěny. Do žloutkové pěny postupně vmícháme mouku smíchanou s kakaem a na závěr lehce „zabalíme“ sníh z bílků. |
3 | Těsto nalijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut. |
4 | V mezičase připravíme krém. Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme dotuha. V míse metličkou šleháme alespoň půl minuty s vlažnou vodou želatinový ztužovač. Poté lehce přimícháváme šlehačku. |
5 | Upečený piškot necháme zchladnout, vyndáme opatrně, položíme na utěrku pečicím papírem nahoru a sloupneme ho z těsta. |
6 | Plech vyložíme čistým papírem, na něj položíme plát těsta, ale obráceně – stranu, z které jsme sloupli papír, dáme nahoru. |
7 | Plát celý natřeme šlehačkovým krémem, ozdobíme měsíčky mandarinek a a necháme alespoň 2 hodiny v chladničce. Poté vykrajujeme různé tvary. |