Hovězí závitky s bylinkami na špejli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s bylinkami na špejli
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64404 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 plátek | Hovězí maso zadní |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Náplň | |
---|---|
12 plátek | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
100 g | Sýr Provolone |
Na smažení | |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Příloha | |
4 ks | Pečivo pšeničné jemné máslové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 120,8mg |
Draslík | 80,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 333,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Anglická slanina, Bazalka, Česnek, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sýr Provolone mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Pečivo pšeničné jemné máslové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky s bylinkami na špejli postup přípravy receptu:
1 | Špalíček hovězího zadního masa omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 12 kusů hodně tenkých plátků. Každý plátek z obou stran posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí. |
2 | Připravíme si náplň: omyté snítky bylinek (petrželka, bazalka, šalvěj) posekáme nadrobno. Očištěné stroužky česneku prolisujeme do misky. K česneku přidáme bylinky, nastrouhaný sýr, olej, směs dobře promícháme. Každý plátek masa potřeme bylinkovou směsí, položíme plátek anglické slaniny a maso stočíme do závitků. Vezmeme 4 špejle a na každou napíchneme 4 kusy závitků. Pak je obalíme ve strouhance. |
3 | Ve větší pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmažíme závitky z každé strany dozlatova. |
4 | Osmažené závitky podáváme s bílým pečivem. |