Recept

Grilovaná roštěná se zeleným pepřem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64406

Ingredience

Restovaná roštěná
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 kávová lžička Sůl
Omáčka
1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 polévková lžíce Máslo
1 polévková lžíce Pepř zelený mletý
1 špetka Sůl česneková
Na ozdobení
1 polévková lžíce Kerblík

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 476kJ
0% Sacharidy 2 g
57% Tuky 42 g
17% Sodík 340 mg
86% Bílkoviny 48 g

Grilovaná roštěná se zeleným pepřem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 185°C. Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme 4 plátky o síle 1.5-2cm silné. Okraje plátků, zbavené blanky, nařízneme na několika místech krátkými zářezy (aby se maso nezkroutilo). Omytý kerblík pokrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. Ovčí sýr si nakrájíme na uzké proužky.

2

V grilovací pánvi si rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany po 3-5 minutách tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Maso posolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem z každé strany. Odložíme ho do pekáčku, na každý plátek poklademe proužek ovčího sýru a pekáček s masem vložíme na 5 minut do předehřáté trouby.

3

Mezitím si do výpeku v pánvi dáme lžíci zeleného pepře, lžíci balsamica, máslo, sůl, vše promícháme a když se máslo rozpustí, odstavíme pánev s omáčkou z plotny.

4

Plátky masa s rozpuštěným sýrem poklademe na talíře, částečně je přelijeme výpekem, posypeme kerblíkem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept