Grilovaná kýta s rajčatovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná kýta s rajčatovým salátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64407 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Limetková šťáva |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl mořská |
Salát | |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
3 polévková lžíce | Mandle plátky |
4 ks | Rajčata |
8 ks | Rajčata Cherry |
1 hrst | Salát kadeřavý |
1 hrst | Salát Rosso |
Restované maso | |
800 g | Hovězí kýta |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 77,3mg |
Draslík | 817,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 496,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetková šťáva, Pepř bílý, Rajčata, Salát Rosso, Hovězí kýta, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Sůl mořská, Fenykl sladký - hlíza, Mandle plátky, Rajčata Cherry, Salát kadeřavý, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná kýta s rajčatovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si zálivku: do misky dáme olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř a zálivku prošleháme. |
2 | Připravíme salát: omyjeme listy salátů, vodu z nich setřepeme a dáme do mísy. Omytá a osušená zralá rajčata, cherry rajčátka pokrájíme na čtvrtky a přidáme je k salátu. Očištěnou malou bulvu fenyklu sloupneme a nastrouháme na tenké plátky. Ze zelených lístků fenyklu otrháme jemné lístky, a spolu s nastrouháným fenyklem a loupanými mandlemi dáme do mísy. Zálivkou pokapeme salát a vidličkou ho zlehka promícháme. |
3 | Hovězí zadní kýtu - váleček ořechu o průměru asi 10cm - omyjeme a osušíme. Rozpálíme si gril, vložíme na něj váleček masa, přidáme omyté snítky rozmarýnu a bez oleje, pod poklicí, maso orestujeme z každé strany dozlatova po 5-7 minutách. Maso vyjmeme z grilu, odložíme ho na tác, ochutíme ho pepřem, solí a necháme 10-15 minut odpočinout. Poté ze špalíčku masa nakrájíme tenké plátky, poklademe je do tvaru kruhu na kulatou velkou mísu. Doprostřed dáme připravený salát a servírujeme. |