Recept

Hovězí hamburger s pečenými brambory

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64408
Kategorie: Maso

Ingredience

Pečené brambory
700 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Kmín celý
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
3 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1 kávová lžička Sůl
Hamburgry
200 g Hovězí maso přední
200 g Hovězí plec
200 g Hovězí pupek
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 494kJ
8% Sacharidy 30 g
50% Tuky 37 g
25% Sodík 507 mg
65% Bílkoviny 36 g

Hovězí hamburger s pečenými brambory postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme je na pečící plech, ochutíme je solí, kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Budeme je péct nasucho dozlatova až zlatohněda přibližně 30 minut.

2

Mezitím si omyjeme snítku petrželky a malý svazek pažitky. Bylinky pokrájíme a odložíme do misky. Přimícháme k nim utřený velký stroužek česneku.

3

Než se brambory upečou, připravíme si hamburgry. Omyté hovězí maso ze 2-3 druhů a slaninu pomeleme do mísy, přidáme sůl, pepř a z masa vyvoříme 4 kulaté hamburgry, které obalíme ve strouhance. Trochu je ztlačíme do tvaru oválu a usmažíme do zlatohněda na rozehřátém olivovém oleji.

4

Upečené brambory dáme do mísy, přidáme bylinky s česnekem, lžíci rozehřátého másla a brambory promícháme. Na talíře dáme pečené brambory, přidáme k nim hamburgry a servírujeme.

Poznámka

K hamburgrům podáváme dip podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept