Hovězí hamburger s pečenými brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí hamburger s pečenými brambory
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64408 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Pečené brambory | |
---|---|
700 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
3 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1 kávová lžička | Sůl |
Hamburgry | |
200 g | Hovězí maso přední |
200 g | Hovězí plec |
200 g | Hovězí pupek |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Slanina vepřová |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 123,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 155,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Hovězí maso přední, Hovězí plec, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Hovězí pupek, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí hamburger s pečenými brambory postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme je na pečící plech, ochutíme je solí, kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Budeme je péct nasucho dozlatova až zlatohněda přibližně 30 minut. |
2 | Mezitím si omyjeme snítku petrželky a malý svazek pažitky. Bylinky pokrájíme a odložíme do misky. Přimícháme k nim utřený velký stroužek česneku. |
3 | Než se brambory upečou, připravíme si hamburgry. Omyté hovězí maso ze 2-3 druhů a slaninu pomeleme do mísy, přidáme sůl, pepř a z masa vyvoříme 4 kulaté hamburgry, které obalíme ve strouhance. Trochu je ztlačíme do tvaru oválu a usmažíme do zlatohněda na rozehřátém olivovém oleji. |
4 | Upečené brambory dáme do mísy, přidáme bylinky s česnekem, lžíci rozehřátého másla a brambory promícháme. Na talíře dáme pečené brambory, přidáme k nim hamburgry a servírujeme. |
Poznámka
K hamburgrům podáváme dip podle chuti.