Špagety se šproty a piniovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se šproty a piniovými oříšky
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64409 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Restované a dušené ingredience | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Fenykl nať |
1 hrst | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 hrst | Oříšky piniové |
200 g | Šproty v oleji |
200 ml | Víno bílé |
Vařené špagety | |
400 g | Špagety celozrnné |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Na dochucení | |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
2 polévková lžíce | Sýr Gran Moravia |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 166,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrozinky, Oříšky piniové, Víno bílé, Sůl, Voda pitná, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Šproty v oleji, Sýr Gran Moravia mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenykl nať, Špagety celozrnné nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se šproty a piniovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | V sítu si promyjeme hrozinky. Stroužky česneku posekáme nadrobno. Jemnou nať z fenyklu potrháme. |
2 | V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente. Uvařené špagety scedíme a uchováme teplé. |
3 | V pánvi si rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme piniové oříšky s hrozinkami, přilejeme bílé víno a krátce 1-2 minuty povaříme. Přidáme pokrájené šproty, fenyklovou nať, promícháme a vše pod pokličkou podusíme asi 4 minuty. |
4 | Do uvařených špaget zamícháme směs s dušenými rybičkami. Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a hned podáváme. |