Kajenské cibulové kroužky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kajenské cibulové kroužky
Kajenské cibulové kroužky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64413 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 102,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 193,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Vejce slepičí, Pepř cayenský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kajenské cibulové kroužky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tlustší plátky a rozebereme ji na kolečka. Poté ji obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a do plastikového sáčku dáme strouhanku smíchanou s kajenským pepřem. Do sáčku přemístíme cibulové kroužky, mokré od vajec. Pořádně protřepeme, aby se všechny kousky obalily. |
2 | Cibulové kroužky skládáme na plech a pečeme na 200 °C asi 25-30 minut dozlatova. |
Poznámka
Je vhodnější cibulové kroužky péct než smažit, protože výrazně snížíte obsah tuku. Smažení je taktéž zdlouhavější, riskujete, že vám vystříkne olej... Takhle jednoduše cibuli naskládáte na plech, hodíte do trouby, dáte si kafe a je hotovo.