Recept

Makaróny s lahůdkovou cibulkou, cherry rajčaty a bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64416
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Cibule lahůdková
2 polévková lžíce Citrónová kůra
1 ks Feferony
1 hrst Máta
2 polévková lžíce Meduňka
500 g Rajčata Cherry
Na dochucení zeleniny
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
1 kávová lžička Cukr třtinový
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl mořská
Vařené makaróny:
320 g Bucatini 6 Agnesi
0,5 polévková lžíce Sůl
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 429kJ
18% Sacharidy 64 g
6% Tuky 4 g
21% Sodík 413 mg
21% Bílkoviny 12 g

Makaróny s lahůdkovou cibulkou, cherry rajčaty a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Omyté lístky máty, malé lístky meduňky dáme do síta a necháme okapat. Z chemicky neošetřeného omytého citrónu nastrouháme tenké proužky, dáme je do misky, zalijeme je vroucí vodou a po chvilce (1 min.) je scedíme. Poté kůru ve větší misce promícháme s bylinkami. Očištěné lahůdkové cibulky nakrájíme na tenké kroužky. Omytá cherry rajčata rozpůlíme a přidáme s cibulkou do mísy. Malou feferonku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek, nakrájíme ji na nudličky a dáme do mísy. Zeleninu ochutíme citrónovou šťávou, olivovým olejem, solí, cukrem, pepřem a znovu promícháme.

2

V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vložíme makaróny Bucatiny a uvaříme je podle návodu al dente. Scezené těstoviny promícháme s připravenou zeleninou, rozdělíme na talíře a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept