Piadina -pečená placka z kynutého těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piadina -pečená placka z kynutého těsta
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64417 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
42 g | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
110 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 36,4mg |
Draslík | 278,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 13,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sádlo škvařené, Soda jedlá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piadina -pečená placka z kynutého těsta postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. Vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě. |
2 | Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm. |
3 | Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Podáváme ji teplou, s různou náplní. |