Recept

Piadina - placka plněná sýrovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64418
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Piadina - placka
42 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Soda jedlá
1 kávová lžička Sůl mořská
110 ml Voda pitná
Náplň
20 g Rukola
20 g Salát Polníček
2 plátek Šunka parmská
60 g Sýr Philadelphia

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 858 kcal
Kilojoule 3 589kJ
26% Sacharidy 93 g
60% Tuky 45 g
53% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Piadina - placka plněná sýrovou náplní postup přípravy receptu:

1

Připravíme si těsto na placku: do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.

2

Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále si vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.

3

Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Teplou placku potřeme lahodným taveným sýrem, poklademe na něj listy salátu a rukoly, šunku, placku přehneme a ještě chvíli ji dáme péct na rozehřátou pánev. Dáváme pozor, aby se nepřipálila, potřebujeme jen, aby se prohřála uvnitř náplň.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept