Recept

Příloha - smažené noky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64419
Kategorie: Přílohy

Ingredience

Těsto
1 špetka Cukr krupice
50 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Sádlo škvařené
130 ml Sodovka
1 kávová lžička Sůl
Na pomoučení a smažení
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 766kJ
26% Sacharidy 93 g
33% Tuky 25 g
10% Sodík 203 mg
26% Bílkoviny 15 g

Příloha - smažené noky postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosijeme hladkou mouku smíchanou se solí, do mouky si uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, posypeme je špetkou cukru, zalijeme vlahým mlékem a necháme kvasnice nakynout. Poté mouku s kvasnicemi promícháme, přilijeme vlahé rozpuštěné sádlo a perlivou vodu - sodovku. Těsto důkladně zpracujeme, až bude hladké, vláčné a nebude se lepit. Zakryjeme ho utěrkou a necháme ho na teplém místě zkynout minimálně 1.5 hodiny.

2

Vykynuté těsto dáme na trošku pomoučený vál a rozválíme ho na velmi tenkou placku. Nakrájíme kosočtverečky-noky, přibližně o velikosti 5x5cm. Vkládáme je opatrně do horkého oleje a usmažíme je z každé strany dozlatova. Hotové noky poklademe na papírovou utěrku a když se zbaví přebytečného tuku, dáme je na mísu. Noky podáváme teplé i studené, nejčastěji jako přílohu.

Poznámka

Smažené noky se nejvíce hodí k salámu, klobáskám, k sýrům, k zelenině apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept