Italské velké koláče s olivami, sýrem a sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské velké koláče s olivami, sýrem a sušenými rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64420 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Droždí sušené |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
První náplň | |
1 hrst | Olivy černé |
60 g | Rajčata sušená sterilovaná |
Druhá náplň | |
1 ks | Rajčata |
100 g | Šunka parmská |
120 g | Sýr Gouda 30% |
Na potření | |
0,5 polévková lžíce | Olej česnekový |
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 309,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 359,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná, Rajčata sušená sterilovaná, Rajčata, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olivy černé, Šunka parmská, Sýr Gouda 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej česnekový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Italské velké koláče s olivami, sýrem a sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku smíchanou se solí, pak přidáme sušené kvasnice a cukrem. Do mouky budeme postupně přilívat vlahou vodu, kterou zapracujeme vařečkou. |
2 | Těsto důkladně zpracujeme, až bude hladké, vláčné a nebude se lepit. Zakryjeme ho utěrkou a dáme na chladnější místo. Necháme ho pomalu kynout do druhého dne. |
3 | Druhý den před pečením si předehřejeme troubu na 180°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Připravíme dvě náplně. |
4 | První náplň: do mísy dáme černé olivy bez pecek a na nudličky pokrájená sušená rajčata. Několik oliv a kousky račat si odložíme na ozdobu. |
5 | Druhá náplň: tvrdý sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Přidáme k nim na proužky nakrájené sušené rajče. Přibližně 1/3 kostiček sýru odložíme na ozdobu. |
6 | Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na čtyři díly, z každého vypracujeme menší bochánek. Každý bochánek rozválíme na placku vysokou 1-1.5cm. Do středu 2 placek poklademe připravené olivy s rajčaty, okraje těsta k sobě spojíme a znovu si vytvoříme bochánky ve tvaru velkých koláčů. Koláče dáme na připravený plech, potřeme je olivovým olejem, ozdobíme kousky račat a olivami. |
7 | Pak si rozválíme další dva bochánky na placky, vložíme do nich druhou náplň. Okraje bochánků k sobě důkladně přilepíme, vytvoříme koláče a přidáme je na plech. Povrch těchto dvou koláčů potřeme česnekovým olejem a posypeme nakrájeným sýrem. |
8 | Plech se čtyřmi koláči vložíme do předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 20-25 minut dozlatova. |
9 | Vychladlé koláče rozkrájíme na poloviny a podáváme. Dobrou chuť. |