Recept

Italské velké koláče s olivami, sýrem a sušenými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64420
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Těsto
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Sůl
300 ml Voda pitná
První náplň
1 hrst Olivy černé
60 g Rajčata sušená sterilovaná
Druhá náplň
1 ks Rajčata
100 g Šunka parmská
120 g Sýr Gouda 30%
Na potření
0,5 polévková lžíce Olej česnekový
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 586kJ
28% Sacharidy 102 g
16% Tuky 12 g
16% Sodík 329 mg
45% Bílkoviny 25 g

Italské velké koláče s olivami, sýrem a sušenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku smíchanou se solí, pak přidáme sušené kvasnice a cukrem. Do mouky budeme postupně přilívat vlahou vodu, kterou zapracujeme vařečkou.

2

Těsto důkladně zpracujeme, až bude hladké, vláčné a nebude se lepit. Zakryjeme ho utěrkou a dáme na chladnější místo. Necháme ho pomalu kynout do druhého dne.

3

Druhý den před pečením si předehřejeme troubu na 180°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Připravíme dvě náplně.

4

První náplň: do mísy dáme černé olivy bez pecek a na nudličky pokrájená sušená rajčata. Několik oliv a kousky račat si odložíme na ozdobu.

5

Druhá náplň: tvrdý sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Přidáme k nim na proužky nakrájené sušené rajče. Přibližně 1/3 kostiček sýru odložíme na ozdobu.

6

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na čtyři díly, z každého vypracujeme menší bochánek. Každý bochánek rozválíme na placku vysokou 1-1.5cm. Do středu 2 placek poklademe připravené olivy s rajčaty, okraje těsta k sobě spojíme a znovu si vytvoříme bochánky ve tvaru velkých koláčů. Koláče dáme na připravený plech, potřeme je olivovým olejem, ozdobíme kousky račat a olivami.

7

Pak si rozválíme další dva bochánky na placky, vložíme do nich druhou náplň. Okraje bochánků k sobě důkladně přilepíme, vytvoříme koláče a přidáme je na plech. Povrch těchto dvou koláčů potřeme česnekovým olejem a posypeme nakrájeným sýrem.

8

Plech se čtyřmi koláči vložíme do předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 20-25 minut dozlatova.

9

Vychladlé koláče rozkrájíme na poloviny a podáváme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept