Grilované mušle s česnekem a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované mušle s česnekem a bylinkami
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64423 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Grilované mušle | |
---|---|
1 kg | Mušle svatojakubské |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
Citronová omáčka | |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 191,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle svatojakubské, Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Petržel kudrnka, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované mušle s česnekem a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Dobře očistíme a omyjeme zdravé mušle sv. Jakuba (hlavně z nich odstraníme našedlou, trochu zvlněnou část). Omyjeme snítky rozmarýnu, šalvěje a petrželky hladkolisté i kudrnky, vodu z nich setřepeme. Petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Stroužky česneku očistíme. |
2 | Připravíme si citronovou omáčku: z celého citrónu si do misky vymačkéme šťávu, přidáme olivový olej, špetku soli, petrželku kudrnku a omáčku prošleháme metličkou. |
3 | Na středně rozpálenou grilovací pánev si položíme alobalovou misku, do které dáme celé stroužky česneku a mušle, pokapeme je olivovým olejem, přidáme bylinky, rozkrojený citrón a grilujeme je do doby, až se otevřou. Grilují se jen několik minut (z každé strany 1-2 minuty.) Jakmile se otevřou a změní barvu, jsou hotové. |
4 | Otevřené ugrilované mušle dáme na velkou mísu, k nim podáváme v omáčníku citrónovou omáčku. |