Recept

Grilované mušle s česnekem a bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64423
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Grilované mušle
1 kg Mušle svatojakubské
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Citronová omáčka
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 826kJ
15% Sacharidy 55 g
46% Tuky 35 g
92% Sodík 2 g
72% Bílkoviny 41 g

Grilované mušle s česnekem a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Dobře očistíme a omyjeme zdravé mušle sv. Jakuba (hlavně z nich odstraníme našedlou, trochu zvlněnou část). Omyjeme snítky rozmarýnu, šalvěje a petrželky hladkolisté i kudrnky, vodu z nich setřepeme. Petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Stroužky česneku očistíme.

2

Připravíme si citronovou omáčku: z celého citrónu si do misky vymačkéme šťávu, přidáme olivový olej, špetku soli, petrželku kudrnku a omáčku prošleháme metličkou.

3

Na středně rozpálenou grilovací pánev si položíme alobalovou misku, do které dáme celé stroužky česneku a mušle, pokapeme je olivovým olejem, přidáme bylinky, rozkrojený citrón a grilujeme je do doby, až se otevřou. Grilují se jen několik minut (z každé strany 1-2 minuty.) Jakmile se otevřou a změní barvu, jsou hotové.

4

Otevřené ugrilované mušle dáme na velkou mísu, k nim podáváme v omáčníku citrónovou omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept