Recept

Pečená žebra naložená v rajčatové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64424
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
125 g Cukr třtinový
150 ml Ocet jablečný
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
300 ml Rajčata sekaná
1 kg Vepřová žebra

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
5% Sacharidy 18 g
41% Tuky 31 g
5% Sodík 102 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pečená žebra naložená v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Žebra pečeme na 150 °C podlitá vodou a přikrytá aspoň hodinu a půl.

2

Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno a opečeme ji na oleji do měkka. Pak vmícháme česnek, uzenou papriku a chilli koření a restujeme 1 minutu. Poté přidáme passatu, protlak, ocet, cukr a vaříme 10 minut.

3

Žebra potřeme připravenou omáčkou a dáme je na plech s pečícím papírem. Pečeme 40 minut na 220 °C. Občas otáčíme a potíráme omáčkou.

4

Žebra podáváme naporcovaná se zbylou omáčkou k namáčení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept