Fettuccine Primavera - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine Primavera
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6443 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Celer řapíkatý |
155 g | Chřest bílý |
155 g | Hrášek |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
315 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
155 g | Sójové boby |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 69,4mg |
Draslík | 600,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 486,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Chřest bílý, Hrášek, Sójové boby, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine Primavera postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím nakrájíme na kousky chřest, spaříme vroucí vodou a zchladíme studenou. Boby vložíme do vroucí vody, ihned scedíme, nasypeme do studené vody, scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Poté je uvaříme doměkka. Celer nakrájíme na plátky a orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme hrášek, zalijeme smetanou a cca 3min povaříme. Vložíme chřest, boby, nastrouhaný parmazán, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a krátce asi minutu povaříme. |
3 | Omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme. |