Bramborové krokety se slaninou a jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové krokety se slaninou a jarní cibulkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64431 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 ks | Brambory zimní |
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
500 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 525,9mg |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 57,9mg |
Vláknina | 289,5mg |
Vitamín A | 120,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 51,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory zimní, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové krokety se slaninou a jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a nastrouháme. |
2 | Jarní cibulku a slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na lžičce oleje. Necháme je vychladnout a smícháme je s bramborami. Přidáme vejce, obě mouky a sůl a vypracujeme je v těsto. |
3 | Z těsta tvoříme ploché válečky tloušťce dvou prstů a délce jednoho prstu. |
4 | Smažíme je ve vysoké vsrtvě oleje dozlatova. Poté je necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme je jako přílohu. |