Jednoduchý recept

Pomerančová marmeláda 1

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 64433
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

600 g Cukr krupice
1 ks Jablka
1 kg Pomeranče
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 606kJ
10% Sacharidy 37 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 1 g

Pomerančová marmeláda 1 postup přípravy receptu:

1

Pokyny pro konzervaci. Zavařovací hrnec částečně naplníme horkou vodou. Zavařovací sklenice, které chceme sterilizovat, uchopíme do držáků dnem dolů, dolijeme horkou, ale ne vroucí vodou tak, aby sklenice byly asi 2,5 cm pod hladinou. Hrnec zakryjeme poklicí a přivedeme k varu. Vaříme minimálně deset minut, nebo až půl hodiny, v závislosti na typu hrnce. Pak horké sterilizované sklenice jednu po druhé vyndáme a necháme je okapat. Horkou vodu ponecháme v hrnci pro sterilizaci víček a pro zavaření naplněných sklenic.

2

Asi pět minut předtím, než začneme sklenice plnit, vložíme víčka do vroucí vody. Naplníme naběračkou sterilizované zavařovací sklenice asi 2,5 cm pod okraj sklenice džemem. Ujistíme se, že se nám uvnitř sklenic nevytvořily žádné vzduchové bubliny. Otřeme okraje sklenic, nasadíme a utáhneme víčko.naskládáme sklenice do zavařovacího hrnce a dolijeme tolik vody, aby se sklenice nacházely zhruba 5-7 cm pod hladinou.

3

Uvedeme do varu, snížíme teplotu tak, aby se voda jen mírně vařila. vaříme 40 minut a kontrolujeme, aby byly sklenice stále pod vodou. Vypneme sporák, asi pět minut počkáme, vyndáme sklenice a dnem vzhůru je necháme zchladnout. Překontrolujeme, jestli všechna víčka dobře drží, pokud ne, vložíme sklenici do lednice a džem do deseti dnů spotřebujeme. Sklenice se správně držícími víčky označíme štítkem s datem zavařování a uložíme na suchém a chladném místě. Při pokojové teplotě vydrží neotevřená sklenice až rok. Po otevření uchováváme džem v lednici a obsah během deseti dnů spotřebujeme.

4

Příprava džemu - s množstvím surovin na dvě 250 g sklenice.

5

Omyjeme kilogram pomerančů, polovinu jich oloupeme a kůru nakrájíme na tenké proužky.Kůru dáme s trochou vody do maleho hrnce a přivedeme k varu. Jakmile začne vřít, vypneme plotnu a vyměníme vodu. Dáme znovu vařit. tento postup opakujeme třikrát.

6

Zbývající pomeranče oloupeme a rozdělíme je ostrým nožem na "půlměsíce". Odstraníme pecky a uložíme do lednice.

7

Omyjeme a oloupeme jedno větší jablko, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Kostičky z jablka smícháme ve velkém hrnci s cukrem. Uvedeme do varu a přidáme pomerančovou kůru a pomeranče. Během vaření často mícháme a z hladiny odstraňujeme vzniklou pěnu. Konzistenci kontrolujeme odlitím lžičky marmelády na talířek. marmeláda nesmí být příliš řídká, ale naopak lepkavá a hustá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept