Jednoduchý recept

Fusilli s boby a smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6444
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 plátek Anglická slanina
2 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
315 ml Smetana 33% (šlehačka)
310 g Sójové boby
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Fusilli
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 368kJ
27% Sacharidy 97 g
43% Tuky 32 g
10% Sodík 201 mg
56% Bílkoviny 31 g

Fusilli s boby a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Použijeme čerstvé nebo zmrazené boby. Vložíme je do vroucí vody, scedíme, vložíme do studené, ihned scedíme, necháme vychladnout a poté oloupeme a uvaříme doměkka.

2

Pórek nakrájíme na tenká kolečka, slaninu bez kůže na malé kousky a společně orestujeme na rozpáleném oleji za stálého míchání cca 8min dozlatova. Zalijeme smetanou, přidáme citronovou kůru, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme boby, ochutíme solí a pepřem.

3

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, vrátíme do hrnce, přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept