Třešně v brandy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešně v brandy
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 64440 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 98,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešně v brandy postup přípravy receptu:
1 | Z předepsaného množství surovin připravíme čtyři 300 g sklenice. |
2 | Kilogram třešní omyjeme a na utěrce necháme okapat. Pak třešně rozkrojíme a vypeckujeme, naskládáme do čistých a suchých zavařovacích sklenic. |
3 | Připravíme nálev. Cukr rozmícháme v hrnci s 50 ml vody, přidáme hřebíček a vaříme asi dvě minuty. Necháme vychladnout a přilijeme 500 ml brandy. Takto připravený nálev vlijeme do sklenic, které pečlivě uzavřeme a alespoň na měsíc je uložíme na chladné a tmavé místo. |