Salát s dresinkem z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s dresinkem z podmáslí
Salát s dresinkem z podmáslí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64445 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
0,5 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
140 g | Kuřecí maso vařené |
2 polévková lžíce | Majonéza |
75 ml | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 ks | Rajčata |
2 ks | salát little gem |
40 g | Slanina anglická |
7 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 782,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Kopr čerstvý, Majonéza, Ocet vinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Mléko - podmáslí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slanina anglická nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s dresinkem z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme dresink: smícháme podmáslí, majonézu, vinný ocet, kopr, utřený česnek a sůl. |
2 | Saláty rozebereme na listy a rozdělíme je na dva talíře. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky. Také ho rozdělíme na dva talíře. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a nasucho opečenou slaninu, kterou nalámeme na kousky. |
3 | Nakonec ozdobíme nakrájeným vařeným kuřecím masem a vařeným vejcem. |
4 | Podáváme přelité dresinkem. |