BBQ hamburgery - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 320 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- BBQ hamburgery
BBQ hamburgery
Celkový čas: | 320 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 310 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64446 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
4 polévková lžíce | Barbecue omáčka |
1 kávová lžička | Česnek sušený |
1 kávová lžička | Cibule sušená |
2 kávová lžička | Hořčice v prášku |
16 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 ks | Salát ledový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2,5 kg | Vepřová plec |
16 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 110,9mg |
Draslík | 575,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Barbecue omáčka, Česnek sušený, Cibule sušená, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Protlak rajčatový sterilovaný, Salát ledový, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Olej olivový extra panenský, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
BBQ hamburgery postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 150 °C. |
2 | Vepřové maso potřeme dvěma lžíce olivového oleje. Opečeme ho na pánvi ze všech stran. |
3 | Mezitím smícháme papriku, zbylý olej, hořčici, česnek, cibuli i rajčatový protlak. Potřeme tím maso a dáme do pekáčku. Podlijeme šálkem vody, přikryjeme a pečeme 5 hodin - občas můžeme maso pootočit nebo přelít výpekem. |
4 | Poté maso vyjmeme a natrháme dvěma vidličkami (případné tučné části odkrajujeme a dáváme stranou). |
5 | Výpek z masa zredukujeme na množství 125 ml a vmícháme ho do BBQ omáčky. |
6 | Housky rozkrojíme, rozdělíme na ně maso, zalijeme omáčkou, rozdělíme ledový salát a okurkou nakrájenou na plátky. |
Poznámka
Americká klasika – pomalu vařené maso vrstvené s BBQ omáčkou, kyselou okurkou a zelný salát v měkké housce.