Recept

Paštika z kachních jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64458
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

500 g Játra kachní
3 polévková lžíce Martell cognac
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 778kJ
1% Sacharidy 5 g
8% Tuky 6 g
18% Sodík 369 mg
42% Bílkoviny 23 g

Paštika z kachních jater postup přípravy receptu:

1

Omytá kachní játra důkladně očistíme od blan a žilek.

2

Připravíme marinádu z koňaku, madeiry a pepře. Připravená játra necháme v marinádě nejméně 24 hodin v chladu odležet.

3

Játra potom osolíme, vložíme do zapékací formy a ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 60°C necháme zatáhnout. Formu vyjmeme z trouby, zatížíme a paštiku necháme další 1-2 dny rozležet.

4

Paštiku podáváme nakrájenou na plátky.

Poznámka

Vhodně doplníme například cibulovou marmeládou a rozpečenou bagetkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept