Paštika z kachních jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z kachních jater
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64458 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
500 g | Játra kachní |
3 polévková lžíce | Martell cognac |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 643,8mg |
Draslík | 291,5mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 50g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kachní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z kachních jater postup přípravy receptu:
1 | Omytá kachní játra důkladně očistíme od blan a žilek. |
2 | Připravíme marinádu z koňaku, madeiry a pepře. Připravená játra necháme v marinádě nejméně 24 hodin v chladu odležet. |
3 | Játra potom osolíme, vložíme do zapékací formy a ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 60°C necháme zatáhnout. Formu vyjmeme z trouby, zatížíme a paštiku necháme další 1-2 dny rozležet. |
4 | Paštiku podáváme nakrájenou na plátky. |
Poznámka
Vhodně doplníme například cibulovou marmeládou a rozpečenou bagetkou.