Recept

Zázvorové cupcakes s máslovo-rumovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64459
Kategorie: Cupcake

Ingredience

Těsto
185 g Cukr krupice
2 špetka Hřebíček mletý
30 g Karob
1 polévková lžíce Káva instantní
120 ml Mléko acidofilní
0 g Mouka pšeničná hladká T 650
110 ml Olej slunečnicový
1,5 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl mořská
1 ks Vejce slepičí
130 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
Rumovo-máslový krém
270 g Cukr moučkový
150 g Máslo čerstvé
20 ml Rum
1 ks Vanilkový lusk
Na ozdobu
100 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 108 kcal
Kilojoule 452kJ
4% Sacharidy 13 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 19 mg
1% Bílkoviny 1 g

Zázvorové cupcakes s máslovo-rumovým krémem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 160°C a připravíme si formy celkem na 48ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Můžeme použít 4 formy pro 12kusů mufin.

2

Uvaříme si silnou kávu: do hrnečku dáme 1 plnou lžíci instantní kávy a zalijeme ji 130ml vroucí vody, kávu dobře rozmícháme.

3

Připravíme si těsto: do mísy prosijeme 140g hladké mouky a přimícháme do ní 30g karobu, 1 lžičku zázvoru, 185g cukru, 2 špetky mletého hřebíčku, 1 lžičku sody, pomerančovou kůru, 1 špetku soli a čerstvé vejce. Směs promícháme a prošleháme až se všechny suroviny spojí.

4

Do druhé mísy dáme olej, podmáslí a kávu. Pak postupně tekutou směs budeme přidávat a zašlehávat do sypké směsi. Vše šleháme přibližně 60 sekund do doby, až se vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.

5

Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.

6

Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout.

7

Připravíme si rumovo-máslový krém: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr, do druhé mísy dáme změklé pokrájené máslo, z vanilkového lusku vyškrabaná semínka a ručním elektrickým šlehačem máslo šleháme asi 1-2 minuty do doby, až bude hodně našleháné.

8

Pak postupně, v několika dávkách, budeme přidávat moučkový cukr. (Cukr se totiž v menších dávkách lépe zašlehá do krému.) Krém by měl být hladký a nadýchaný. Nakonec zašleháme rum. Krém vložíme do cukrářského pytlíku s ozdobnou hubičkou. Vychladlé košíčky ozdobíme krémem, pak je posypeme nastrouhanou čokoládou, poklademe na tác a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept