Recept

Skořicový cupcakes z toustového chleba s máslovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64464
Kategorie: Cupcake

Ingredience

Drobečky do těsta a posypání košíčků
100 g Chléb toastový
4 polévková lžíce Cukr krystal
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
220 g Cukr krupice
30 g Cukr třtinový
270 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl mořská
4 ks Vejce slepičí
Máslovo-skořicový krém
675 g Cukr moučkový
300 g Máslo čerstvé
3,3 kávová lžička Skořice mletá
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
14% Sacharidy 50 g
30% Tuky 22 g
2% Sodík 50 mg
5% Bílkoviny 3 g

Skořicový cupcakes z toustového chleba s máslovým krémem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si 2 formy celkem na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Můžeme použít 4 formy pro 12kusů mufin.

2

V topinkovači opečeme dorůžova plátky tmavého toustového chleba (100g), pak ho potřeme máslem (2 lžíce) a vložíme na plech. v předehřáté troubě chleba dopečeme ještě 5-10 minut dozlatova a bude se lámat. Po vychladnutí plátky chleba necháme vychladnout, pak je rozlámeme, v mixéru rozmixujeme nadrobno a rozdělíme je. 1/2 drobečků smícháme v misce s hrubým krystalovým cukrem, 2/2 drobečků si odložíme do těsta. Teplotu trouby snížíme na 160°C.

3

Připravíme si těsto: do mísy nasypeme přírodní a bílý krupicový cukr. Ručním šlehačem cukr prošleháme, přidáme prosátou hladkou mouku, 1.5lžičky skořice, 1 špetku soli a znovu vše prošleháme tak, aby nebyly hrudky. Pak přidáme čerstvá vejce, pokrájené změklé máslo, mléko, 1/2 rozmixovaných toustových drobečků, vše promícháme a následně prošleháme až se všechny suroviny spojí. Celkem šleháme 2-3 minuty. Těstem naplníme všechny košíčky do 2/3.

4

Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout.

5

Připravíme si máslovo-skořicový krém: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr se skořicí. V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé, hladké pěny. Za stálého šlehání (3-5 minut) budeme postupně přidávat po 2 lžicích moučkový cukr a po 2 lžicích smetanu. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný a hladký. Vložíme ho do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou. Vychladlé toustové košíčky ozdobíme krémem, posypeme 2/2 drobečků chleba promíchanými s krystalovým cukrem. Cupcakes poklademe na tác a servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept