Jednoduchý recept

Základní čokoládový krém na dezerty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64467
Kategorie: Krémy

Ingredience

Čokoládový krém
180 g Čokoláda 70% kakao
540 g Cukr moučkový
300 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 931kJ
7% Sacharidy 25 g
18% Tuky 14 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Základní čokoládový krém na dezerty postup přípravy receptu:

1

V horké vodní lázni si připravíme čokoládový krém: misku posadíme na síto, které je ponořené do hrnce s mírně vroucí vodou. Do misky nalámeme čokoládu a necháme ji pomalu rozpustit.

2

V druhé míse si vyšleháme el. ručním šlehačem změklé máslo do světlé pěny, kterou šleháme asi za 4-5 minut. Postupně do másla budeme přidávat prosátý moučkový cukr a po lžicích smetanu. Tuto směs budeme šlehat dalších 5 minut. Pak do krému budeme pomalu, za stálého šlehání, přilévat rozpuštěnou čokoládu. Šlehat budeme ještě 2-4 minuty do doby, až krém bude mít hladkou konzistenci a krásně hnědou barvu. Krém dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou a hned zdobíme.

Poznámka

Použití: ozdobení 24ks cupcakes, dortu, rolády, 24ks košíčků apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept